Тільки так готую курку на святковий стіл: ну дуже ніжна і смачна виходить
Як же іноді хочеться побалувати себе смачненьке, ароматною курочкою з рум’яною, хрусткою скоринкою. І сьогодні я поділюся з вами самим смачним рецептом курки в духовці з картоплею.
По цьому рецепту курка завжди виходить чудово.
Давайте приступимо.
Спочатку приготуємо маринад для курки. Висипаємо В миску сіль, паприку, чорний перець, приправу для курки, мелений часник.
Додаємо рослинне масло. Рвемо на шматочки свежею зелень естрагону. Все добре перемішуємо.
Натираємо курку маринадом з усіх боків.
Всередину курки кладемо гілочки естрагону.
Залишаємо маринуватися хоча б на годину, але чим довше буде маринуватися курка , тим вона буде смачніше і ароматні.
Тим часом готуємо картоплю. Картоплю миємо, чистимо і ріжемо на шматочки.
У миску до картоплі додаємо сіль, паприку, чорний перець, мелений часник і рослинне масло.
Додаємо свіжу зелень естрагону.
Перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Пройшло 2 години курка і картоплю замариновались.
Викладаємо курку на деко. Навколо курки кладемо замаринований картоплю.
Для більшого аромату додаємо ще трохи листочків естрагону.
Посипаємо меленим часником і паприкою.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо до готовності.
Курка з картоплею, запечена в духовці – це не тільки дуже смачне блюдо, але ще й урочисте і ефектне.
Її рум’яна, хрустка скоринка зводить з розуму своїм апетитним виглядом. А м’якоть така ніжна і соковита, що неможливо втриматися!
Більш докладний приготування дивіться в моєму відео:
Рецепт:
- Курка – 1. 5-2 кг
- Паприка – 1 ч. л.
- Чорний перець -0. 5 ч. л.
- Часник мелений – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Естрагон -3 гілочки
- Картопля – 10 шт
- Сіль -1 год. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Часник мелений – 0,5 ч. л.
- Чорний перець – 0. 5 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Естрагон – 1 гілочка
В одній зі своїх попередніх публікацій я розповідала, як Якщо не читали – обов’язково подивіться. Курка з апельсинами по цьому рецепту виходить дуже ніжна і відмінно гармонує з кисло-солодким апельсином і пікантним часниковим ароматом.
Буду рада Вашим лайкам та коментарів! Підписуйтесь на , щоб не пропустити нові рецепти.